×

Blogg

Följ oss eller kolla våra tips och tricks i branschen.

 

RSS

Vad är relining?

15 Mar 2023

Relining är en teknik som används för att reparera eller förnya gamla avloppsledningar. Processen innebär att en flexibel liner appliceras i insidan av avloppsledningen för att täcka sprickor, hål och andra skador. Denna teknik är ett populärt alternativ till traditionell rörbyte eftersom det är mer kostnadseffektivt och mindre tidskrävande.

Relining är ett miljövänligt alternativ eftersom det inte kräver att befintliga ledningar grävs upp och ersätts med nya. Istället kan det gamla rörsystemet återanvändas, vilket minskar behovet av avfallshantering och därmed minskar miljöpåverkan. Detta gör relining till ett hållbart val för fastighetsägare som vill minska sin miljöpåverkan.

Under relining-processen appliceras en specialdesignad liner i den befintliga avloppsledningen. Linern består av en flexibel polyesterduk som behandlas med ett termiskt härdande material. Denna linje rullas sedan inuti avloppsledningen och appliceras med hjälp av tryckluft eller vatten. Linern härdar sedan och formar sig till avloppsledningens form för att täcka sprickor och hål.

Efter relining-processen är klar, kontrolleras ledningen för att säkerställa att den är helt täckt och att eventuella tidigare skador har lagats. Om allt ser bra ut, återställs marken och avloppsledningen är redo att användas igen. Relining är ett effektivt sätt att förnya avloppsledningar utan att behöva gräva upp hela systemet.

Relining är en utmärkt lösning för fastighetsägare som behöver renovera sina avloppsledningar. Denna teknik är enkel och kostnadseffektiv och kan utföras utan att orsaka stora störningar för fastighetsägare. Dessutom är det ett miljövänligt alternativ som minskar behovet av avfallshantering och minskar miljöpåverkan. Om du har problem med dina avloppsledningar, överväg att använda relining som en lösning.


Gilla gärna också vår Facebook-sida

Facebook

foretagsbloggar.nu

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Relining. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert